Update bericht: Onruststoker Maassluis na onderzoek heengezonden

maandag 24 oktober 2016

Maassluis - De man die er van werd verdacht zich voor te hebben gedaan als ‘crimiclown’ en daarvoor donderdagavond werd aangehouden in Maassluis, is na verhoor heengezonden. De man had niks met de zaak te maken zo bleek na onderzoek. De zaak tegen hem is dan ook geseponeerd.

Het bericht zoals het eerder verscheen:

 

Onruststoker Maassluis aangehouden

21-10-2016 | 12:02

Maassluis - De man die zich voordeed als ‘crimiclown’ is donderdagavond aangehouden in zijn woning in Maassluis. Hij zorgde eerder deze week voor onrust onder groepen jongeren. De 44-jarige verdachte zit vast voor opruiing.

Woensdag publiceerde de man op Social Media een bericht dat hij als clown zou verschijnen op het plein voor treinstation Maassluis West. Zeker 100 jongeren verzamelden zich met fiets, scooter en auto op de aangegeven plek. Tijdens het wachten ontstonden onderlinge vechtpartijtjes en vernielden jongeren o.a. abri’s. Nadat de groep zich ging verplaatsen door de stad, had de politie zijn handen vol aan het uiteen drijven van de jongeren. Dat gebeurde o.a. op de Wip, Markt en Marelstraat. Ook medewerkers van Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis zetten zich in. Drie jongeren werden aangehouden voor overlastgevend gedrag.

Onderzoek

De politie nam de zaak hoog op en wilde uiteraard weten wie er achter het account zat. Goed ouderwets recherchewerk leidde al snel naar de verdachte. De man werd donderdagavond buiten heterdaad aangehouden en zit nu vast. 

De politie wijst iedereen op de consequenties die dergelijke uitingen met zich mee kunnen brengen. Het dragen van maskers en kostuums kunnen anderen, zeker kinderen, onnodig angst aanjagen. Bovendien zijn er minder agenten op straat omdat zij zich achter de schermen moeten inzetten op dit soort zaken.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vierpolders | 112 alarmeringen Vierpolders | Goedkoop Tanken in Vierpolders | Supermarkten in Vierpolders | Weerbericht Vierpolders