Transportcontrole; bijna de helft niet in orde

zondag 23 april 2017

Brielle - Bij een verkeerscontrole op de Staaldiepseweg deelden agenten vrijdag 21 en zaterdag 22 april 35 bekeuringen en 17 waarschuwingen uit. Van de 123 gecontroleerde voertuigen bleek bijna de helft iets te mankeren. Vijf bestuurders reden zonder geldig rijbewijs.

Volgeladen auto’s en auto’s met caravans en aanhangwagens werden door motoragenten naar de controleplaats geleid. Ook kleinere bedrijfsauto’s werden aan de kant gezet. Bij de controle werd de Zeehavenpolitie ondersteund door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de ANWB die terplekke kleine reparaties uitvoerde.

Vijf bestuurders mochten niet meer verder rijden omdat ze geen geldig rijbewijs (BE) hadden. Ze moesten de aanhanger loskoppelen of een andere bestuurder regelen. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor overbelading, verkeerd aangesloten koppelingen, defecte verlichting, te gladde banden en gevaarlijk uitstekende delen. 

Bij één voertuig ontdekte de RDW een lekkende brandstofleiding. De bestuurder had het geluk dat de ANWB ter plekke het lek kon dichten zodat weer veilig verder gereden kon worden.

Het vakantieseizoen start en weggebruikers kunnen erop rekenen dat de politie dit soort controles vaker uitvoert. Wilt u voorkomen dat u een bekeuring krijgt of – nog belangrijker – de veiligheid van u zelf en anderen in gevaar brengt? Kijk voor meer informatie en praktische tips op anwb.nl.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vierpolders | 112 alarmeringen Vierpolders | Goedkoop Tanken in Vierpolders | Supermarkten in Vierpolders | Weerbericht Vierpolders