Twee inbrekers aangehouden dankzij alerte getuige

maandag 23 september 2013

Maassluis - Afgelopen nacht zijn twee jongemannen op heterdaad aangehouden voor het inbreken in een winkelcentrum aan de Koningshoek. De politie kon hen aanhouden dankzij de melding van een alerte getuige.

De melder belde rond kwart voor drie de politie toen hijbreekgeluiden hoorde aan de achterkant van het winkelcentrum. Bovendien zag hijdat een man zich verdacht ophield rondom het pand. Ook reed er een scooter in debuurt.

Gealarmeerde agenten gingen direct op onderzoek uit en zagen opde Van Beethovenlaan een scooter rijden met daarop twee mannen, waar van nvoldeed aan het opgegeven signalement. Na het zien van de politie ging debestuurder er vandoor, maar na een korte achtervolging werd de scooter op deRichard Hollaan staande gehouden. De twee mannen op de scooter, van 21 en 23jaar oud uit Maassluis,werden aangehouden en zitten vast. De 23-jarigebestuurder had tevens geen rijbewijs. De scooter is in beslag genomen.

Later die nacht bleek dat er was ingebroken bij een winkel. Hetis onduidelijk of de verdachten hierbij iets hebben meegenomen.

112, daar pak je ook inbrekers mee

U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is datmeestal ook zo. Ziet u onbekende verdachte personen in uw buurt? Hebben zijbijvoorbeeld veel aandacht hebben voor een woning of winkel? Of hoort uinbrekersgeluiden bij de buren? Bel dan direct de politie via 112. Let op de hoede personen er uit zien en in welke richting ze vertrekken. Komen ze met eenvervoermiddel? Noteer dan het kenteken en het merk van de auto.

De politie vraagt u alert te zijn en elke vreemde of verdachtesituatie in uw buurt door te geven via 112. Realiseert u zich een verdachtesituatie pas later of ontdekt u een inbraak als u thuis komt? Belt u dan0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vierpolders | 112 alarmeringen Vierpolders | Goedkoop Tanken in Vierpolders | Supermarkten in Vierpolders | Weerbericht Vierpolders