Vakantiegangers veilig op weg na caravancontrole richting Zeeland

zondag 12 juli 2015

Brielle - Politieagenten hebben vrijdagavond 11 juli en zaterdag 12 juli een grote caravancontrole gehouden aan N57 aan de Staaldiepseweg in Brielle. De controle is uitgevoerd door de Zeehavenpolitie, de Verkeerspolitie, medewerkers van de ANWB en van de RijksDienst voor het Wegverkeer. In totaal zijn 138 voertuigen richting Zeeland gecontroleerd. In 80 gevallen was alles in orde. In bijna 60 gevallen bleek er helaas toch wel wat mis te zijn.

19 bestuurders kregen een waarschuwing. In 25 gevallen kon hetmankement direct worden verholpen door de ANWB waardoor bestuurders hun reisverder veilig konden vervolgen. Veelal ging het hier op de juiste hulpkoppelingof losbreekreminrichting wat niet in orde was.

39 bestuurders hebben een bekeuring gekregen omdat deverkeersveiligheid in het geding was. Zo zijn er meerdere keren bekeuringenuitgeschreven voor overbelading. En bestuurder maakte het wel heel erg bond,zijn combinatie was maar liefst vier x te zwaar beladen. Deze bestuurder mochtniet verder rijden voordat hij had af- en overgeladen. Verder was er sprake vanondeugdelijke koppelingen tussen voertuig en caravan, het niet veilig zekerenvan de lading, scherp uitstekende delen, niet de juiste spiegels gebruiken enrijden zonder werkende remlichten. Twee bestuurder reden zonder (juist)rijbewijs.

De Politie houdt vaker dergelijke controles om de verkeersveiligheid endoorstroming te vergroten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vierpolders | 112 alarmeringen Vierpolders | Goedkoop Tanken in Vierpolders | Supermarkten in Vierpolders | Weerbericht Vierpolders