Dure boot en bolide in beslag genomen

donderdag 1 augustus 2013

Brielle - Een 65-jarige Vlaardinger, die volgens het Openbaar Ministerie miljoenen aan de staat moet betalen, raakte woensdagavond op het Brielse meer behalve een snelle boot, ook een exclusieve auto kwijt. De gezamenlijke cataloguswaarde: zo'n 270.000 euro.

Agenten van de Zeehavenpolitie controleerden de Vlaardingernadat hij ze met flinke vaart voorbij voer. Ter plekke bleek tegen de man inhoger beroep een ontnemingsprocedure te lopen van enkele miljoenen. Directvolgde er overleg met het Openbaar Ministerie en werd op boot en autoconservatoir beslag gelegd. De boot heeft op papier een waarde van zo'n 100.000euro, de auto zo'n 170.000 euro.

Afpakken

Een ontnemingsvordering is een vordering van het Openbaar Ministerie om naeen strafproces het financile voordeel te ontnemen dat een persoon heeftverkregen door het plegen van een strafbaar feit. Met een ontneming wordt dezepersoon geraakt op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpakwordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Het afpakken van crimineel gelddraagt daarmee bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij.Criminelen kunnen zo hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeldexclusieve sieraden of dure auto's, die zijn betaald met oneerlijk verkregenvermogen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vierpolders | 112 alarmeringen Vierpolders | Goedkoop Tanken in Vierpolders | Supermarkten in Vierpolders | Weerbericht Vierpolders